Sunday, March 26, 2006

Točen čas in datum pred sodno palačo v Ljubljani

Stanje slovenskega sodstva je mogoče ponazoriti tudi z nedelovanjem na videz nepomembnih stvari, ki na nek način vendarle simbolizirajo slovensko realnost in (ne)odločnost slovenske družbe, da stopi na višjo stopnico.

V Miklošičevem parku pred ljubljansko sodno palačo stoji ura, ki je bila postavljena na prelomnici med devetnajstim in dvajsetim stoletjem. Prav ta ura je že dvajset let pokvarjena in ne deluje. Ko je ura še delovala jo je moral sodni sluga vsak dan naviti. Šele pred kratkim so se na ljubljanskem okrožnem sodišču odločili, da uro obnovijo in jo popravijo. Tako so uro pred tremi tedni, ki levo od vhoda kaže datum, desno pa čas, odnesli na popravilo. Ure v zadnjih letih niso vzdrževali. Mojster, ki popravlja uro pravi » da so morda le steber kdaj pobarvali, če so opazili kakšno temno liso.

Ko čakamo na novo uro pred sodno palačo, lahko vsi skupaj še enkrat razmislimo o stavbah, pročeljih in ljudeh, ki bi bili vsi potrebni prenove oziroma objektivnega ocenjevanja njihovega dela.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home